Beginpagina > Durbuy ontdekken > Open voor de rest van de wereld

Open voor de rest van de wereld

 • Durbuy is altijd al een streek geweest waar men doorreisde en waar ontmoetingen plaatsgrepen, en nu gaan wij verder in dezelfde richting door de nauwe banden met verscheidene bestemmingen, elk met hun eigen karakter.
  Baltische twintowns
  Durbuy neemt, samen met negen Europese steden (Orimatilla en Uusikaupunki in Finland, Valga in Estland, Valka in Letland, Weissenburg in Duitsland, Oshammar in Zweden, Kobylnica en Koscielisko in Polen, Tvrsdosin in Slovakije) deel aan een charter van coöperatie. Deze bestaat sinds 2000. Elk jaar ontmoeten de vertegenwoordigers van deze steden mekaar om een maatschappelijk thema te behandelen. De jongeren van al deze steden worden betrokken bij deze denkoefeningen.
  Andere twintowns
  De banden met de Beaujolais-streek bestaan al van voor het fusioneren van de gemeentes. Elk dorp is verbonden met een wijndorp van de Beaujolais. Deze banden zijn nog steeds levendig en hebben blijvende vriendschappen met zich meegebracht.:
  1968 : Bomal en Fleurie
  1969 : Durbuy vieille ville en Saint Amour, Barvaux en Juliénas, Grandhan en Beaujeu
  Heyd en Vogüé (in de Ardèche) sinds 1994
  De grootgemeente Durbuy heeft als twintowns : Hanyu (Japan) sinds 1995, Osthammar (Zweden) sinds 2000 en Nieuwpoort (België) sinds 2005. Er bestaan ook nauwe banden met de stad Bergen-op- Zoom (Nederland).
  Sinds 2012 is er, in het kader van het symposium de sculpture het symposium de sculpture (beeldhouwsymposium), een partnership ontstaan met « le Festival de sculpture de La Bresse » (in de Vogezen in Frankrijk).

  JPEG - 33.1 kB

  Durbuy, c'est aussi

Rechercher

Tourisme
La base de données
Commerces
Les bonnes adresses
A ne pas manquer
Actualité touristique du moment
Japon
Relations belgo-japonaises
Les randonnées
Cartes et autres documents
Le Parc des Topiaires
Une visite inédite
Vos déplacements
La Mobilité

Office Communal du Tourisme
25 Place aux Foires,
6940 Durbuy-Vieille-Ville
+32 86 219 868
tourisme@durbuy.be
Famenne Ardenne
La région